Cotidianul Transilvan

Dotări medicale de ultimă generație achiziționate de Consiliul Județean pentru Spitalul de Copii

Noi dotări medicale de ultimă generație achiziționate de Consiliul Județean pentru Spitalul de Copii

Consiliul Județean Cluj a achiziționat pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii nu mai puțin de 12 noi aparaturi și echipamente medicale de înaltă tehnologie.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Aparaturile specifice de investigație, de ultimă generație, sunt extrem de importante atât pentru micii pacienți cât, mai ales, pentru cadrele medicale ce vor putea, cu mai multă ușurință, să identifice eventualele afecțiuni și să prescrie tratamentul optim”.â

Valoarea dotărilor puse deja în funcțiune este de peste 388.000 de lei. Banii special alocați în acest scop din bugetul forului administrativ județean au fost utilizați pentru a cumpăra un polisomnograf, două spirometre, un ureteroscop și un aparat aeromicrofloră. De asemenea, Consiliul Județean Cluj a dotat Spitalul de Copii, unitate sanitară subordonată forului administrativ județean, cu două telescoape optice ORL, două truse cu instrumentar pentru chirurgie laparoscopică, un holter EEG, un aparat de sigilat și un aparat de aer condiționat destinat Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

fb-share-icon0