Cotidianul Transilvan

Capac peste o diversiune

În sfîrșit, ”Dosarul 10 august”, mare pretext de tărăboi prin televiziuni și site-uri, a fost îngropat. Existența lui nu era un fals. Oricine se putea plînge de pe urma evenimentului din 10 august din Piața Victoriei, mai ales, că au fost destui bucureșteni care au suferit agresiuni și au încasat-o pe nedrept și din senin. Au venit cu bună credință la un protest și s-au dus acasă ciomăgiți. Din păcate, aceștia, în ciuda nedreptăților care îi mînau în Piața Victoriei, nu au priceput că participă la o diversiune. Aveau toate argumentele să își dea seama.

„Mitingul diasporei”, pretext pentru Operaţiunea „Colectiv 2”

Cu multe zile înainte, televiziunile au difuzat știri și materiale despre mobilizarea exagerată a românilor din străinătate care doreau și anunțau că urmăresc o cădere a guvernului și alegeri anticipate. Sebastian Burduja (trompet liberal) a umblat pe la migrația românească și a încercat mobilizări, promițind posturi în viitorul guvern (numai el s-a ales cu așa ceva!). Realitatea TV, prin famfaronul isteric Rareș Bogdan, mobiliza și ea la greu, semn că, în spatele evenimentului, nu se aflau organizații ale drepturilor omului sau LGBT, ci băieții din servicii. Amenințările cu răsturnarea guvernului și cu provocarea anticipatelor, clamate de românii care trăiesc pe aiurea, a rămas suspectă.

Marele miting cu diaspora, Made in Romania

Poliția de la Cluj-Napoca (de unde altundeva?) a condus cu girofarul cîțiva români veniți acasă cu autoturismul din Vest pentru a participa la demonstrația din Piața Victoriei. Imaginea era mai mult de mobilizare a fraierilor decît de protejare a șoferilor. Îmi aduc aminte de diversiunea cu miile de mașini la vămile din vestul României, așteptînd să intre în țară pentru a participa la miting. Antena 3 a dezvăluit diversiunea. Fotografiile cu miile de autoturisme la graniță erau din China!? Cum să nu-ți dai seama că era vorba de o diversiune! Guvernul nu cade la o manifestație de oricîte proporții iar alegeri anticipate nu se obțin pe această cale. Dacă și participanții la miting au crezut în asemenea prostii este treaba lor. Au greșit și au participat la un eveniment dubios din care au plecat agresați. Au avut și ei o răspundere dacă au intrat în siajul lui Dide și Mălin Bot, al lui Ceaușescu și Angi Șerban.

Trădarea noii Securităţi  

Nu pot să uit nici mort secvența cu un revoluționar care striga din răsputeri din studioul Realitatea TV că îl vede pe Liviu Dragnea conducînd un camion cu jandarmi la intrarea în Piața Victoriei. Cum a fost întoarsă această diversiune împotriva guvernului, nu știu. Culisele operațiunii ne sunt străine. Dar, cîteva elemente de logică și faptele premergătoare nu se pupă de nici un fel cu tot tărăboiul de după, întors spectaculos în capul guvernului. Inițial, protestul fusese montat pentru pulverizarea acestuia și, apoi, întors tot împotriva lui.

Respingerea redeschiderii dosarului a fost amenințată cu noi proteste. Anunțate de cine? Poate de Mălin Bot și Angi Șerban. Dar, fără finanțări, aceștia au făcut „ciocul mic” și au cam dispărut din peisaj. Lumea n-a mai dat semne, confirmînd prin nepăsare că excesul inițial a fost montat. Ca și protestele de după accidentul de la Colectiv, „Dosarul 10 august” arată tot a diversiune grosolană. Cînd n-a fost nevoie de proteste pentru dărîmarea guvernului, ele n-au mai avut loc. Cele salariale de acum se mențin în limite decente.

Și Cîţu varsă o lacrimă: „Sunt dezamăgit”

Ce înseamnă respingerea redeschiderii „Dosarului 10 august”? Că justiția funcționează? Poate! Că a fost doar o diversiune? Sigur! Altfel, cercetările ar fi încercat să ajungă la organizatorii și la promotorii evenimentului.

Post scriptum:
De ce se face Klaus Iohannis că nu înțelege? Chestiune de IQ sau de calcul politic! Și nimic mai mult.

Iohannis cere explicaţii în dosarul 10 august

fb-share-icon0