Cotidianul Transilvan

Aberațiile pandemiei: 2 lei îi costă 2 ani de pușcărie în plus. Masca de protecție, considerată cagulă !

Cu toții știm că mirobolantul Covidel este dresat să nu intre în mall-uri, avioane sau sălile de păcănele ori cele de fitness. De asemenea, el este instruit să intre doar în sălile de clasă II – VII și IX-XI, fiindu-i interzis accesul la clasele terminale și clasa zero. Covidel este programat să dea iama în restaurante și cafenele “pământene”, dar la Bufetul Parlamentului are strict interzis. Mai mult, în timpul zilei el moțăie, iar seara, precum chupacabra, așa, după ora 23 sau mai nou 22, iese la vânătoare.  Și dincolo de aceste aberații, pandemia alături de care ne trăim viața de mai bine de un an a dezvelit încă o găselniță: hoțul nu e hoț destul dacă nu are și mască de protecție. Din aceea de 2 lei bucata.  Concret, purtarea măștii de protecție este obligatorie, nepurtarea acesteia fiind sancționată prin amendă, dar pentru unii nu este deloc recomandată purtarea. Este vorba de…hoți. Explicația ciudată vine în Codul Penal coroborat cu nebunia Covid. Astfel, în Codul penal furtul se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă (Art. 229), iar furtul calificat, adică furtul săvârșit de o persoană mascată, deghizată sau travestită se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani (Art. 229, alin 1, lit. c).

Practic, purtarea măștii de protecție antiCovid în cazul hoților le  crește pedeapsa de la 6 luni – 3 ani sau amendă, la 1-5 ani de pușcărie. În concret, dacă un hoț care nu poartă mască fură pe stradă un portofel din buzunarul cuiva, va primi o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă  între 6 luni și 3 ani sau amendă. Dacă un hoț comite un furt în aceleași împrejurări, dar poartă masca de protecție, i se va reține furt calificat și va primi o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă  între 1 și cinci ani.

Și nu este câtuși de puțin o teorie, existând deja sentințe judecătorești în care furtul săvârșit de o persoană care purta mască de protecție a fost considerat furt calificat și pedepsit ca atare.

Ciudate sunt căile Covidului nu-i așa….?!

fb-share-icon0