Cotidianul Transilvan

Războiul cu prostia și aroganța

Cică aerianul și ciufulitul prim-ministru ar fi gata să analizeze schimbarea orelor de închidere a magazinelor. Știți ce înseamnă asta? Că pe caricaturalul nostru premier l-a apucat frica. Președintele, aflat la nevastă și la slujba de Florii, i-o fi mormăit ceva neconcludent, semn al nemulțumirii transmise de pe Valea Oltului. Vasilică Cîțu o fi crezînd că mai are timp pînă cînd președintele va fi ajuns în Capitală și pînă mănîncă de prînz și își pune costumul turnat pentru Cotroceni și ajunge la Palat ca să primească explicații și să ia decizii. Prin urmare, analiza orei de închiderea magazinelor este un semn de frică. Și președintele și liberalii se pot lepăda de el ca de un pantof dezlipit la talpă și rupt în vîrf. Sentimentul acesta de frică a fost exprimat și la scurta și tremurata conferință de presă de luni dimineața, cînd Cifulici și-a început ziua cu un ton mai jos și cu ciocul plecat. A zis că el stă de vorbă cu oricine și că așteaptă propuneri pentru soluții. Cîțu a mai zis că el s-a străduit și a comandat mai multe vaccinuri decît era necesar, ca să avem și la anul. Personajul acesta incoerent și desenat greșit dă semne de singurătate politică. Și-a pierdut aroganța și tupeul, amenințarea și fermitatea. Mai ieri-alaltăieri, se purta de parcă ar fi călărit pe elefanții lui Scipio Africanul, nu pe măgarii PNL-ului. De cîteva luni, Cîțu și liberalii se dau mari și retează cu toporul tot ce trebuia curățat cu penseta și bibilit cu finețe și talent. Ei au intrat cu picioarele în SIIJ, au hotărît să astupe gura presei cu o modificare a legii, mai ales, cînd este vorba despre partidul și averile lor.

Vânzarea pământului, sfârșitul României

Tot ei au hotărît să dea liber la vînzarea terenurilor agricole din România și la privatizarea sălbatică a resurselor energetice. Și tot guvernul lor și-a umflat mușchii cînd oengistul Drulă i-a făcut teroriști pe protestatarii de la metrou.

Începe să ne fie destul de clar că ne aflăm în fața unei puteri alcătuite din neghiobi încrîncenați, cu măsele încleștate, care nu se consideră obligată să mai stea de vorbă nici cu cei care au votat, necum cu cei care o huiduie sau au votat împotrivă. Acest președinte și acest guvern nu se consideră obligați să discute cu opoziția sau cu cetățenii. Ei au puterea, ei decid, ei conduc, ei fac ce vor pentru că au fost votați de o parte din popor. În rest, sictir, cu părerile și plîngerile voastre!

Președintele și liberalii nu sunt în stare să poarte un dialog nici cu nevestele, nici cu amantele și nici cu prietenii și neamurile lor. Vorbesc numai cu stăpînii lor și se exprimă în propoziții scurte, înghițite și neterminate, uneori, chiar fără propoziții (exemplu ar fi Klaus Iohannis și Vasilică Florin Cîțu și Vlad Voiculescu), numai din strîns din măsele, din pumni sau din priviri care ne iau în coarne.

Românii au ieșit în stradă, nemulțumiți de Arafat și Cîțu

Protestele au răbufnit după creșterea alarmantă a procentelor de contaminare (tot din cauza gestionării bîlbîite a guvernuluiși a coordonării de Dă-i Doamne a președintelui) și din cauza amenințărilor cu poliția, dublată de controale prostești. Pînă la sfîrștiul săptămînii trecute, poliția și jandarmeri au au coabitat mieros cu populația. Dar situația din spitale și creșterea procentelor de contaminare i-au băgat în sperieți, iar ordinele primite i-au determinat să pluseze. Poate că la revoluție să fi fost tot atîta miliție pe străzi și în intersecții! În loc să inhibe, cei tineri au luat foc, declanșînd unul dintre cele mai spectaculoase proteste din ultimii 30 de ani. După miezul nopții s-au trezit orașele mari și au cerut demisia lui Raed Arafat (din ce în ce mai tare luat de valurile vanității și închipuirilor sale) și a lui Vlad Voiculescu (un protestatar striga „omul incapabil să învețe este incapabil să conducă!“)

Din păcate, în absența unui interlocutor din partea statului român (președintele era la slujbă și la nevastă, Cîțu, la coafor!) această putere de amatori este acum atacată la temelie și riscă o mare fierbere socială și politică.

Această coaliție făcută din pix de președintele Klaus Iohannis se poticnește la primul examen important. Nu se descurcă de nici un fel la gestionarea treburilor publice. Amatori, lipsiți de experiență, dar, cu o trufie de mari cîștigători de competiții internaționale, ceata de cîrpiți din guvernul Cîțu se poticnește mereu și se dovedește o catastrofă în materie de luare a deciziilor și de comunicare a acestora.

Nu ne mai rămîne decît să urmărim felul în care se descurcă în frămîntările provocate mai ales de nepriceperea lor amestecată cu atîta aroganță!

Arde?!? PSD: Cel mai mare tun imobiliar din istorie. Ce zic acuzații?

 

fb-share-icon0