Cotidianul Transilvan

România, o cocotă ieftină, pusă pe tavă miliardarilor de celebrele masacre de la Balc ale lui Țiriac

De mai bine de 30 de ani, în România, la nivel instituțional și bine organizat se vinde totul. Și orice. Pe bani de nimic. S-a început cu industria grea în anii 90. S-a continuat cu speranțele de infrastructură mare, în anii 2000. Au urmat apoi resursele naturale, zăcămintele de minereuri, gaze și petrol. S-a trecut rapid la aurul verde. Acum oare ce a mai rămas ? A, da ! Fondul cinegetic, animalele din pâlcurile de păduri rămase. Iar deschiderea spre acest nou episod cenușiu nu se realizează brusc…

Mai țineți minte celebrele partide de vânătoare din 2014 încoace ale lui miliardarului Ion Țiriac ?! Masacre la care erau invitați miliardari și prinți de prin toată Europa și la care se împușcau cel puțin câte o sută de mistreți. Mai țineți minte acele imagini cu mistreții morți și aliniați ca trofee?! Românul era încântat că ne vizitează bănoșii Europei, presa plescăia pe subiect și exalta de câtă atenție beneficiază țărișoara noastră și visam fabrici Porsche și Daimler a doua zi în fiecare municipiu din țară. Aiurea! Miliardarii veneau la masacru pentru că în România era permis. Pentru că se putea. La numai două ore de zbor de reședința lor era liber la masacru. Creatorul de modă italian Stefano Ricci declara la masacrul din 2019: A fost foarte frumos ca întotdeauna, cu muzică clasică, un jazz relaxant, mâncare bună și foarte multe conversații interesante”. Jazz și sute de porci mistreți masacrați. Designerul Stefano Ricci a adăugat că cei care participă la tradiționala partidă de vânătoare nu o fac pentru a ucide ci pentru a fi împreună. „Asta e cel mai important. Iubim România”.  Păi cum să nu iubești România ?! Cum să nu adori ideea că în mijlocul Uniunii Europene mai este o țară unde se pot omorî la liber mistreții, precum în Botswana elefanții. Între timpa venit Pandemia și Masacrele organizate de Țiriac s-au anulat. Dar protipendada Europei prinsese gustul. Iar de nărav nu te lepezi așa ușor. Și cum nu mai era Țiriac să pună la punct o Partidă de vânâtoare, însetații de sânge s-au descurcat cum au putut.

Așa că anul trecut, niște oameni simpli din Covasna, care nu știu nici citi nici scrie în limba română, au trimis exact unde trebuia o cerere prin care solicită eliminarea unei ursoaice cu pui care le crează probleme. Unde le fac probleme? În gospodărie, adică în curtea neîmprejmuită cu nici un fel de gard, curte care se continuă cu ditamai pădurea. La Minister ajung sute de asemenea cereri, dar, surpriză, tocmai aceasta este luată în considerare. Așa că se dă o derogare pentru eliminarea acelei ursoaice cu pui! Și, drept dovadă că barbaria e la ea acasă la Ministerul Mediului, eliminarea urma să se facă prin împușcare. Și punct. Vedeți dumneavostră, aceste eliminări pot fi necesare. Dar, trebuie făcute cu cap. Cum se face de exemplu în Slovacia, unde urșii sunt întâi tranchilizați și apoi eutanasiați. Nicidecum supuși masacrării! Iar după extragere trupul animalului este eliminat – incinerat. Tocmai pentru a se evita goana după trofee! Revenind la noi, după derogare și după plata unei taxe de 12-15.000 de euro, pe meleagurile noastre ajunge prințul Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein. Un prinț cetățean al statului Liechtenstein, cu reședința în Austria. Acesta aterizează cu pușca pe umăr taman la capătul lumii, la Ojdula, un sătuc de prin Covasna. Absolut întâmplător, în zonă sălășluia unul din cei mai mari și bătrâni urși din Europa, dacă nu chiar cel mai mare. Și, la fel de întâmplător, prințul, în loc să împuște ursoaica cu pui, împușcă ditamai uriașul. Adică a confundat o ursoaică cu pui ce își făcea veacul pe lângă sat cu un animal de aproape 3 metri și peste 200 de kilograme care trăia exclusiv în adâncul pădurii. Rezultatul? Un trofeu aproape de maximul de puncte posibile în domeniu (593 din 600), un unicat în Europa! Măi să fie ! Oare cum de o asemenea confuzie în a estima animalul și o asemenea precizie în a găsi locația! Și o altă coincidență, prințul era tocmai unicul fiu al lui Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi. O entitate care doar anul trecut i-a oferit președintelui Iohannis distincţia „Premiul European Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020.  O entitate al cărei mentor și președinte este un personaj cu idei ciudate care susținea că „Rasa viitorului este euro-asiatică-negroidă, extrem de asemănătoare cu anticii egipteni și va înlocui multiplicitatea popoarelor cu o multiplicitate a personalităților” și despre a cărui carte o recenzie puncta că “Este cel mai detaliat și amplu plan de distrugere a națiunilor și popoarelor din Europa; Richard Coudenhove-Kalergi invită nu doar la distrugerea națiunilor europene, ci și la un genocid deliberat al rasei albe de pe continentul european. El propune ca acest lucru să se realizeze prin intermediul migrației de masă forțate, prin care să se creeze o rasă omogenă nediferențiată, dominată de o elită plutocratică care se autopropulsează”.

În acest timp, premierul Cîțu ne trage de urechi că Artur nu era cel mai mare urs în viață din Europa. De parcă asta ar fi contat! Mai lipsea un strop de timp și ne spunea că peeeeeseeeedeeeeul a inventat povestea asta ! Iar ministrul Mediului, Barna Tanczos (adicătelea în traducere dansatorul maroniu), ne spune că s-a făcut o comisie de anchetă care verifică (da, așa se procedează când vrei să îngropi un eveniment: faci o comisie de anchetă!) și că, de fapt, de vină e mortul ! Adică ursul / urșii care fac probleme oamenilor!

Artur, garantat, va avea azi mâine o statuie pe undeva! Prințul va rămâne cu un trofeu unicat în Europa. Iar România a fost, din nou, o cocotă nici măcar de lux, care pentru niște arginți s-a vândut unui prinț, îmbătat de fluviul roșu curs an de an la Partidele de Vănătoare ale lui Țiriac. Ce urmează oare să mai vindem !? A, da! În India e criză mare de oxigen. Și cum vorbim de globalism, azi mâine criza ajunge pe Bătrânul Continent. Știați că la Băișoara, în județul Cluj, se află cel mai curat, mai ozonificat aer din Europa și că este a doua asemenea regiune de pe Glob ? Așteptăm o derogare, ceva…..

fb-share-icon0