Cotidianul Transilvan

Orban: Spun că primim bani de la Uniunea Europeană. Primim pe dracu !

Banii de la UE, Planul Național de Redresare și Reziliență, discursurile politicienilor noștri legate de sumele importante de bani primite de la UE. Cam acestea au fost subiectele ultimele zile în România, în afară de, deja obișnuita pandemie. Ceea ce nu spun politicienii români însă legat de fondurile pe care le-am primi de la UE a spus însă răspicat premierul maghiar, Viktor Orban, încă de anul trecut!!

Într-o declarație fără perdea, făcută la un post de radio maghiar, politicianul de la Budapesta susținea:

Spun că primim bani de la Uniunea Europeană. Primim pe dracu!”, a declarat premierul ungar Viktor Orban.

„Nu primim bani de la Uniunea Europeană: recuperăm o parte din banii scoși din Ungaria de către occidentali”, a continuat liderul de la Budapesta.

„Îmi doresc cu adevărat ca ungurii să nu privească fondurile UE ca pe ceva ce primim de la popoare care sunt mai bogate și mai puternice decât noi, ci să vadă poporul ungar ca pe unul care s-a alăturat altor țări mai norocoase, după ce am trecut prin patruzeci de ani de comunism”, a mai spus Orban.

Le permitem să își aducă bunurile aici fără a le impune taxe vamale protecționiste. Le permitem să investească aici și să ne oblige să intrăm în competiție cu ei, în ciuda faptului că noi am intrat în cursă cu un tur în urma lor. Am semnat toate aceste acorduri și în schimb așteptăm de la ei să ne dea înapoi o parte onestă din profiturile afacerilor lor – deoarece este a noastră și noi am muncit pentru ea.”

„Am acceptat să intrăm în cursă în condiții inegale, iar în schimb avem dreptul la un fel de compensații financiare care să egalizeze condițiile(…) este deopotrivă umilitor și neadevărat să prezinți fondurile UE ca pe o condescendență a Uniunii de a da niște bani pentru central-europenii mai săraci”, a punctat Orban, care a încheiat în forță.

„Mi-aș dori ca noi, ungurii, să avem mai mult respect de sine”

 

fb-share-icon0