Cotidianul Transilvan

Lucrările de la Autogara Marghita și Beiuș avansează rapid

Autogara Marghita este într-un stadiu avansat de execuție. Începute în 11 martie, lucrările au ajuns la un stadiu fizic de aproximativ 70%. Dacă va fi menținut același ritm, autogara ar putea fi gata înainte de termen, între finalul lunii iunie și prima săptămână a lunii iulie.

Vă reamintim că autogara va fi compusă din două corpuri. Primul, cu o suprafață de 105 mp, va avea o zonă de așteptare (20-30 de persoane), punct de vânzare bilete și informare (accesibil din două direcții – exterior și interior) și grupuri sanitare. În plus, va exista un chioșc, un vestiar pentru personal și o cameră tehnică/întreținere. În zona de așteptare va fi amplasat un afișaj electronic pentru sosiri/plecări și un sistem de sonorizare.

Cea de-a doua construcție este reprezentată de peronul de așteptare care va avea o copertină acoperită cu o suprafață de 272 mp. Și aici va fi amplasat un afișaj electronic și un sistem de sonorizare, precum și un sistem de supraveghere video.

Firma responsabilă de lucrările la Marghita este Flodor Transcom SRL, iar valoarea contractului este de 914.190,35 lei, fără TVA. Termenul de execuție a fost stabilit la 5 luni. .

Investiția este realizată de Consiliul Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă (ADD) și prin Compartimentul Transport din cadrul Direcției Arhitect Șef a CJ Bihor.

De asemenea, începute la jumătatea lunii aprilie, pe data de 14 și lucrările la Autogara Beiuș sunt în grafic. În această săptămână au fost montați stâlpii pentru peron, urmând ca aceștia să fie acoperiți. După această etapă, va începe construcția corpului de clădire.

Lucrările sunt într-o stare avansată la Autogara Beiuș, iar dacă ritmul va rămâne același este foarte probabil ca investiția să fie finalizată înainte de termen”, a precizat Vitalyos Barna, director executiv al Agenției de Dezvoltare Durabilă (ADD).

Autogara se construiește pe strada Burgundia Mare și va avea un singur corp de clădire cu o suprafață de aproximativ 110 mp. Aceasta va fi compusă dintr-o sală de așteptare pentru călători cu 24 de locuri, casă de vânzare bilete și abonamente cu birou de mișcare și informare, un spațiu comercial, o zonă de depozitare/ spațiu tehnic și copertine pentru 4 autobuze. Vor fi realizate și amenajări exterioare (bănci, zone verzi, trotuare, semnalizare rutieră, ecrane digitalizate, etc). În total, clădirea și spațiul exterior vor ocupa o suprafață de aproximativ 196 mp.

Firma responsabilă de lucrările din Beiuș este SC EVALSTAR SERV SRL, iar valoarea contractului este de 872.650,60 lei, fără TVA. Termenul de execuție este de 5 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Investiția este realizată de Consiliul Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă (ADD) și prin Compartimentul Transport din cadrul Direcției Arhitect Șef a CJ Bihor.

 

fb-share-icon0