Cotidianul Transilvan

În CL Baia Mare o ședință de îndată are loc după 9 zile de la convocare. Primarul, avertizat cu excluderea!

Mai multe premiere au avut loc în ultimele două săptămâni în Consiliul Local Baia Mare, de când președinția ședințelor a fost preluată de liberalul Mircea Cirț. Una din premiere ține de faptul că, paradoxal, o ședință de îndată a avut loc mai târziu decât una ordinară, conform convocărilor făcute de primarul Cătălin Cherecheș.

Astfel, la ședința extraordinară din 11 mai, după votarea primului proiect, primarul le-a retras pe toate celelalte, anunțând că proiectele retrase vor fi reluate într-o ședință de îndată.  Însă, acel DE ÎNDATĂ, s-a transformat în NOUĂ ZILE!  Ședința de îndată a avut loc abia după nouă zile, în 20 mai. În schimb, ședința ordinară a fost anunțată pentru 27 mai, deci la un interval de doar șapte zile, anterior celei de îndată!

În ședința ordinară noul președinte de ședință a impus respectarea strictă a  ordinii și aplicarea riguroasă a regulamentelor. Așa se face că la ultima ședință i-a adus la ordine pe cei care au exagerat vorbind fără să se înscrie la cuvânt sau acoperindu-i pe colegii care deja vorbeau. Și cine au greșit în mod repetat? Primarul –  obișnuit să vorbească atunci când îl taie capul de pe vremea mandatelor în care avea majoritate lejeră – și viceprimarul Doru Dăncuș (amândoi colegi în Coaliția pentru Maramureș și vechi colaboratori pe scena politică și concertistică a Băii Mari).  Așa au apărut alte două premiere:  prim-edilul a fost avertizat că, dacă nu se conformează, va fi exclus din ședință, iar Dăncuș s-a ales cu un avertisment.

Faptul că primarul a întârziat cel mai mult la ședința  pe care el a convocat-o nu e o premieră. Dar premieră poate fi faptul că viceprimarul Dăncuș nu l-a așteptat oricum, ci așezat lângă tabloul care-l reprezintă pe Cătălin Cherecheș. Înduioșător întregul tablou!

 

 

fb-share-icon0