Cotidianul Transilvan

Râsu’ plânsu’…Ședință cu peste 100 de puncte pe ordinea de zi la CL Baia Mare

Situație apocaliptică la Baia Mare. Convocatorul ședinței ordinare de joi 27 mai a avut pe Ordinea de Zi, atenție!  100 de proiecte de hotărâri de consiliu! La care s-au mai adăugat câteva puncte suplimentare în momentul începerii ședinței! Per total, peste 100 ! Toate avându-l pe primarul Cătălin Cherecheș ca inițiator! Adică urma o ședință maraton de peste 15 ore. Bătaie de joc la adresa consilierilor!

Noroc cu faptul că președinte de ședință a fost liberalul Mircea Cirț, care, printre două recitări ale prevederilor Codului Administrativ despre modul în care trebuie legal să se desfășoare o ședință, a reușit să țină lucrurile sub control. Până la punctul 98 de pe Ordinea de zi, când reprezentanții Coaliției pentru Maramureș (formațiune din care face parte și primarul și viceprimarul) au părăsit sala… Așa, de imensul respect ce îl poartă pentru băimăreni. Și, nemaifiind cvorum, ședința s-a întrerupt. Chiar și așa, pe parcursul ședinței, primarul Cherecheș s-a visat președinte de ședință și, parcă dorind a băga frica în aleșii locali, a anunțat că ședința se va prelungi până după miezul nopții!

Ședințele de pomină nu sunt o raritate la Baia Mare, recent o ședință “de îndată” având loc la 9 zile după convocarea sa!

fb-share-icon0