Cotidianul Transilvan

DSP Alba a amendat societatea de salubrizare Polaris

Societatea de salubrizare, Polaris, a fost amendată de DSP Alba cu suma de 10.000 de lei, în urma scandalului neridicării gunoaielor din Alba Iulia. 

Comunicatul DSP Alba

”Ca urmare a numeroaselor articole apărute în mass-media privind neevacureare sau evacuarea necorespunzătoare a deșeurilor menajere și reziduale de la locurile de producere și colectare de către operatorul economic S.C. Polaris M Holding SRL, DSP Alba, prin Serviciul Control în Sănătate Publică (SCSP) s-a autosesizat și a efectuat un control igienico-sanitar pentru verificarea și respectarea prefederilor Ord. MS nr. 119/2014 cu modificările și completările ulterioare, pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

Potrivit art. 39 ”(1) Evacuarea deșeurilor menajere biodegradabile și reziduale de la locurile de producere și colectare la locul de neutralizare se face de preferință zilnic, fără a depăși următoarele termene maxime: a) În perioada 1 aprilie – 1 octombrie: – zilnic, din zonele rezidențiale și de la unitățile de alimentație publică unitățile sanitare cu paturi, grădinițe, creșe;

– la cel mult 2 zile, din celelalte zone.; b) În perioada 1 octombrie – 1 aprilie: la cel mult 3 zile din toate zonele; (2) Evacuarea deșeurilor menajere biodegradabile ”din poartă în poartă” se realizează o dată pe săptămână”.

În urma celor constatate, și anume nerespectarea ritmicității de evacuare a deșeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia operatorul mai sus menționat a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei, amenda maximă prevăzută de lege.

Totodată, prin Procesul Verbal nr. 759/2 iunie 2021 de constatare a condițiilor igienico-sanitare s-a dispus ridicarea, în regim de urgență, a deșeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia, conform prevederilor legale în vigoare, pentru a evita declanșarea unei probleme de sănătate publică”, au precizat reprezentații DSP Alba.

Foto: alba24.ro

fb-share-icon0