Cotidianul Transilvan

Capete sparte la locurile de joacă. Primăria, preocupată de inaugurare, de imagine și nu de siguranța celor mici

În mod normal, un loc de joacă nu e dat în folosință până când nu e finalizat și, mai ales, fiind vorba de copii, până ce nu asigură condiții de siguranță pentru cei mici. La Baia Mare însă, parcurile nefinalizate sunt deschise accesului public, fiind adevărate capcane pentru cei ce se aventurează pe acolo.

O fetiță s-a rănit la un loc de joacă nou din Baia Mare, nou, dar nefinalizat. Deși sesizate, autoritățile nu au făcut nimic pentru ca să nu se accidenteze și alți copii, până când un consilier local nu a puspunctul pe I. Deși o o autoritate responsabilă ar fi luat imediat măsuri pentru ca să nu se accidenteze și alți copii, la Baia Mare administrația locală e preocupată de inaugurare și lovituri de imagine și nu de siguranța celor mici.

Concret, în aprilie 2021, în parcul de joacă de pe strada Victoriei 125 o fetiță și-a spart capul, din cauză că lipsea suprafața elastică din jurul aparatelor de joacă, ce ar fi trebuit să atenueze orice cădere. Părintele fetiței s-a adresat Primăriei pentru a remedia situația, însă răspunsul instituției conduse de Cătălin Cherecheș a fost un bla- bla-bla legat de condițiile meteo nepotrivite care au întârziat lucrările și nicidecum un răspuns ferm că se va trece la remedierea situației. Și asigurarea primarului Cherecheș că ”De îndată ce timpul ne va permite, vom executa suprafața elastică în toate locațiile a căror executie a demarat în anul 2020 și, după executarea acesteia, locurile de joacă vor fi INAUGURATE”. De parcă inaugurarea ar fi scopul, nu siguranța copiilor! și, până la marea lovitură de imagine numită inaugurare, cei mici nu au decât să se accidenteze, condițiile meteo fiind vinovate.

Însă, drept dovadă că se poate, dar doar atunci când “arde”, după o interpelare pe subiectul cu pricina a consilierului local PNL Mircea Cirț,  la început de iunie a demarat execuția suprafeței elastice în acel parc de joacă.

Cum ne-am obișnuit, la Baia Mare totul ține de imagine. Nimic pentru băimăreni, totul pentru imagine!

fb-share-icon0