Cotidianul Transilvan

Aici sunt taxele dvs! Huzur pe bani publici la Sala Polivalentă BT Arena păstorită de Boc. Curtea de Conturi e mută, Boc nu aude, Parchetul e sublim dar lipsește cu desăvârșire

Sala Polivalentă BT Arena pare a fi un borcan de miere în care directorul Ionuț Rusu și-a băgat mâna cât de adânc a dorit și oricând a dorit. Nua r fi vreo problemă dacă în discuție ar fi vreun SRL, adică bani privați. Dar, borcanul e plin de bani publici, de fonduri publice, locale, adică taxele și impozitele clujenilor.

Ionuț Rusu, (foto) un (ne)vinovat lipitor de afișe, ocupă funcția de director al Sălii Polivalente din 2015, fiind numit strict politic în funcție de PNL, fără nici un fel de concurs. Acesta este și consilier județean PNL de anul trecut. Potrivit Declarației de avere, Ionuț Rusu are un apartament dobândit în 2019 (cota 3/4), un BMW, 215.000 lei în cont și 15.760 de euro. În 2015, când și-a început cariera la Sala Polivalentă nu avea nimic… dar, de atunci, bugetul Sălii Polivalente BT Arena a fost la dispoziția sa, achizițiile făcute fiind absolut halucinante și potențial înafara Legii.

Zilele trecute vă prezentam cu în plină Pandemie Sala Polivalentă, BT Arena, prin directorul Ionuț Rusu, a cumpărat haine de lux, de la un magazin de fițe, în valoare de aproape 10.000 lei. Bineînțeles, prin shopping direct, nicidecum prin achiziție publică / cerere ofertă pe SEAP. Explicația reprezentanților Asălii Polivalente este una comică și insultătoare: hainele de lux sunt ținute în vestiar și au fost folosite pentru ca angajații să aibă echipamente de calitate cu care să deszăpezească zonele pietonale din jurul Sălii.

Cu Legea pe Lege călcând. Shopping de lux din bani publici la BT Arena. Ionuț Rusu adoră hainele de fițe

 

Iar facturile buclucașe continuă să vadă lumina zilei via Stiridecluj.ro.

 

Pe lângă hainele de lux cumpărate, Sala Polivalenta Cluj a cheltuit tot fără vreo achiziție publică derulată prin SEAP, sistemul electronic public de achiziții, peste 7.000 de lei, pe ”echipamente sportive”, de la o firmă care vinde echipamente pentru jucătorii de golf. Atât Ionuț Rusu, cât și fosta sa iubită, Cristina Petrovici, în prezent director de comunicare la Sala Polivalentă, sunt mari amatori de golf.

Mai departe, în primăvara acestui an, directorul Ionuț Rusu, a solicitat achiziția de băutură fină și scumpă fără număr, ca protocol pentru salonul VIP de la Fed Cup. Nota de plată:  5000 lei +TVA. Atâta tot că anterior Consiliul Local Cluj Napoca alocase deja 475.000 lei pentru organizarea competiției, în alocare fiind expres prevăzută deja suma de 58.000 lei în vederea asigurării hranei pentru 250 de persoane și băutură pentru alte 200 de persoane.

O altă achiziție halucinantă a fost cea de căști wireless. Pentru comunicarea conducerii din timpul competițiilor. Numai că musai a fost nevoie de căști ultimul răcnet, adică Apple Airpods Pro, în valoare de 1200 lei bucata. Prețul mediu al unor căști wireless este de 300 lei…

Mai departe, drumurile la București ale conducerii Sălii Polivalente sunt efectuarte musai nevoie mare cu avionul. În preajma zilei sale de naștere, 1 mai, directorul Ionuț Rusu, împreună cu fosta sa iubită, Cristina Petrovici, în prezent director de comunicare la Sala Polivalentă, s-au plimbat la București. Sala Polivalentă nu avea niciun eveniment în acea perioadă, fiind închisă. Anterior, în 2017, înainte de FIBA EuroBasket 2017, Ionuț Rusu și fosta lui iubită, Cristina Petrovici, au fost plecați tocmai în SUA pentru a analiza parchetul care urma să fie adus și montat în Sala Polivalentă, pentru competiție. parchetul a fost adus de o firmă privată, pe el s-a jucat, dar apoi marele director a ratat șansa unică de a păstra parchetul: acesta a juns în Sala de Sport de la Florești, fiind rapid achiziționat de UAT Florești, prin primarul de atunci Horia Șulea, al un preț de nimic. Dar să nu credeți că Floreștiul a plătit mai mult decât Clujul. Deloc! Atâta tot că Clujul ceruse un parandărăt. Adică să se treacă pe factură o sumă triplă față de valoarea reală, iar două treimi să se întoarcă în anumite buzunare. Floreștiul însă, prin primarul de atunci Horia Șulea, oferise către firma privată care adusese parchetul, prețul corect, în mod corect! Fără nici o șmecherie!

Toate acestea în plină Pandemie, când activitatea Sălii Polivalente pe linie sportivă / de evenimente era aproape zero, cheltuielile BT Arena erau mult peste venituri,  iar salariile angajaților erau reduse cu 40-60%.

(CITEȘTE MAI MULTE PE SUBIECT)

În tot acest timp, tătucul Boc care l-a uns pe Ionuț Rusu șăf la BT Arena, tace precum ceva maro în iarbă! El a garantat pentru Ionuț Rusu, dar acum nu suflă nici o vorbă. E prea ocupat cu Metroul…

Birocrații de la Curtea de Conturi sunt muți. Sunt prea ocupați cu analize pe sute de pagini la vreo primărie de trei lulele din Cucuieții din Deal. De fraude masive ei nu se ating….mai ales dacă sunt în curtea lui Boc!

Sublim dar cu desăvârșire absent e și Parchetul. Nici o sesizare din oficiu. Probabil că, din nou, curtea lui Boc are imunitate. Sau poate că dosarele penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și cele pentru conducerea fără permis pe dealuri sunt extrem de solicitante….

Așa că nimic! Nici măcar un Mergeți măi ziariștii lui pește prăjit și vedeți-vă de treabă că totul e cât se poate de legal și doar voi vedeți fraude din bani publici…Nimic!

 

 

fb-share-icon0