Cotidianul Transilvan

Liberalul Ionel Bogdan, face marcaj la premierul Cîțu, pentru afacerea lui Frank Timiș de la Roșia Montană

Liberalul Ionel Bogdan, presedintele CJ Maramures, i-a cerut premierului Florin Citu sa retraga proiectul Rosia Montana de la UNESCO. Ionel Bogdan ofera in schimb sustinere pentru sefia PNL, sustin surse politice pentru ziare.com. Ce interese are liberalul?

Ionel Bogdan este presedintele CJ Maramures. Radu Negulescu e om de afaceri din Baia Mare (Maramures). S-a remarcat la alegerile prezidentiale din 2014, cand a coordonat campania online a candidatului PNL Klaus Iohannis, ajuns ulterior presedinte. Frank Timis, originar tot din Maramures, a initiat proiectul minier Rosia Montana.

Acum increngaturile. Ionel Bogdan a fost coleg de scoala cu Radu Negulescu, apoi a fost angajat la firma lui Negulescu, apoi au devenit parteneri de afaceri, ca, in final, Radu Negulescu sa-i devina nas de cununie lui Ionel Bogdan. Presedintele CJ Maramures a mai avut un nas de cununie: Dan Mihalache, fost consilier al presedintelui Iohannis si fost ambasador in Marea Britanie. Radu Negulescu este partener de afaceri cu controversatul milionar Frank Timis. Concret, anul trecut, Frank Timis a ajuns la un pachet de 22% din actiunile Trencadis, firma fondata de Radu Negulescu, specializata in furnizarea de solutii si servicii de integrare IT.
Companiile lui Frank Timis detin in concesiune perimetre aurifere din Romania, printre care si zona Rosia Montana. In concluzie, Frank Timis are interesul ca Rosia Montana sa nu fie inclusa in patrimoniul UNESCO, astfel incat exploatarea miniera sa continue. Timis a apelat la partenerul sau de afaceri, Radu Negulescu, care a intervenit politic la Ionel Bogdan, coleg de partid cu premierul Florin Citu. Seful Executivului poate retrage dosarul Rosia Montana din procedura de acreditare UNESCO.

CITESTE MAI MULTE PE ZIARE.COM

Premierul Florin Citu a propus deja, in sedinta Coalitiei de Guvernare din 28 iunie, retragerea dosarului Rosia Montana de la UNESCO, propunere ce a intampinat opozitia celor doi co-presedinti USR PLUS, Dan Barna si Dacian Ciolos.

Sursa text: ziare.com
fb-share-icon0